'Deve Döneri'Ne Yoğun İlgi

Balıkesir'de geçen hafta başlayan kermeste yapılan ve vatandaşların ilgi gösterdiği "deve döneri", ekmek arası olarak günde ortalama 2 bin adet satılıyor.

Gündoğan Kur'an Kursu ve Okul Talebelerine Yardım Derneğince 23 Mayıs'ta açılan "Geleneksel Balıkesir Kermesi"nde, gıda, giyim ve hediyelik eşya ürünleri satışa sunuluyor.
Gıda bölümünde en fazla ilgi gören ürünlerin başında "deve döneri" geliyor. Bundan ekmek arası olarak günde ortalama 2 bin adet tüketiliyor.
Stant sorumlusu Ahmet Çetin, AA muhabirine, etinden döner yaptıkları deveyi, Burhaniye ilçesinden temin ettiklerini söyledi.

Bu hayvanı kesip etleri iki gün dinlendirdikten sonra döner yapımında kullanmaya başladıklarını anlatan Çetin, "Deve eti biraz ekşimsi oluyor. Dinlendirdiğimiz için bu ekşiliği azalttık, süper bir lezzet oluşturduk" dedi.

Çetin, "Hayatta bir kez olsun deve eti yemedim" diyenleri kermese beklediklerini dile getirdi.

Kermeste dana ve tavuk döneri de sattıklarını ifade eden Çetin, "Deve döneri büyük ilgi gördü. Özellikle öğle saatlerinde oluşan kuyruğu eritmede güçlük çekiyoruz. Kermesimiz 30 Mayıs'ta sona erecek. Bu tadı merak edenler kermese gelsin" diye konuştu.

Kaynak: AA