Altın Köy Açılmadan Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altın Köy Projesini görücüye çıkardı.

Altın Köy Açılmadan Ziyaretçi Akınına Uğruyor
100 yıl öncesinin köy hayatının canlandırıldığı bir açık hava müzesi olan Altın Köy, henüz açılmadan siyasileri ağırlamayı sürdürüyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ak Partili önemli isimler Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz ve gazeteci yazar Yavuz Donat, Altın Köy’e hayran kaldı.
TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK’TEN ALTIN KÖY’E TAM NOT
Heyeti köy meydanında karşılayan Başkan Tiryaki, köyün kuruluş süreci ve yapım aşaması hakkında bilgi verdi. Ahşap evleri, köy okulu, köy kahvesi, köy camisi, köy fırını, köy bakkalı, yel ve su değirmeni, köprüleri, hayvanları, meyve sebze bahçeleri, ekin tarlası ve doğal yaşam alanları ile köy hayatındaki tüm ritüellerin gerçekleştirildiği Altın Köy, siyasetçilerden tam not aldı.

“Anadolu’nun bazı yörelerinde terk edilerek, fırınlarda odun olarak satılan 100 yıllık evleri satın aldık ve Altın Köy içerisinde yeniden kurduk. Zamanında hiç çivi kullanılmadan birbirine geçme yöntemiyle yapılan köy evleri, sökülerek, onlarca kamyonla Ankara’ya getiriliyor ve yine aynı yöntemle bu alana kuruluyor. ” diyerek proje hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki, Altın Köy’ünbir iki ay içinde açılacağını ifade etti.

Köy kahvaltısında bir araya gelen heyet, ardından 400 dönüm büyüklüğündeki köyü gezdi. Başkan Tiryaki’yi tebrik eden siyasiler, Ankara için nefes alınacak bir mekanın Başkent’e kazandırıldığını dile getirdiler

Kaynak: İHA