Orman Fakültesi Öğrencilerinden Eskişehir'e Teknik Gezi

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 41 kişilik teknik gezi ekibi, Eskişehir'deki ormanlık alanlarda ve fidanlıktaki uygulamaları yerinde görecek.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ender Makineci başkanlığında 36 fakülte son sınıf öğrencilerinden ve 4 öğretim üyesinden oluşan kafileye, Orman Mühendisi Hüsamettin Yurtseven'in eşlik ettiği bildirildi.

İlk gün İnönü ilçesindeki meşe sahalarını gezen ekip, İnönü Savaşları'nın yaşandığı ve Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Metristepe anıtı ile şehitliği ziyaret etti.
İkinci gün ise öğretim üyeleri ve bir kısım öğrenci, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'i makamında ziyaret ederek, organizasyon için teşekkür etti.
Daha sonra Ateş ve beraberindekiler Orman Fidanlığına geçti.
Ateş, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'deki ormancılık çalışmalarından örnekler vererek, öğrencilere şu an Türkiye'nin en büyük fidanlığında olduklarını belirtti.

Fidanlık Mühendisleri de, tohum elde etmeden itibaren fidan yetişene kadar geçen aşamaları öğrencilere uygulamalı gösterdi. Ardından sunta fabrikasındaki üretim çalışmaları yerinde izlendi.
Eskişehir'de 5 gün sürecek gezi ve incelemede öğrencilerin, Çatacık, Kırka ve Kalabak ormanları ile kent ormanını gezeceği kaydedildi.
Ayrıca Eti Maden İşletmelerinin Eskişehir-Kırka Boraks Penta Üretim Fabrikası'nı da gezecek öğrencilerin, ormanlık alanların yanı sıra Seyit Battalgazi Külliyesi, Yazılıkaya, Gökçekaya barajı ve şehir merkezindeki turistik yerleri de görme imkanı bulacağı açıklandı.
Kaynak: AA