Milaslı Yörükler Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, son dönemde düzenledikleri çeşitli kültürel etkinliklerde gösterdikleri başarılı performansı kutlamak amacıyla dayanışma yemeği düzenledi.

Milaslı Yörükler Dayanışma Yemeğinde Buluştu

İlçedeki kültürel etkinliklerde sergiledikleri halk oyunları, Türk Halk Müziği koro ve konserleriyle beğeni toplayan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, etkinliklerde görev alan yaklaşık 50 kişinin katılımıyla dayanışma yemeği düzenledi.

Dayanışma yemeği, Milas’ta 14 yıldır hizmet veren Bacanaklar Sofrası’nın yeni şubesi Bacanaklar Cafe-Restaurant’ta düzenlendi.

Sponsorluğunu mekan işletmecileri Halil Özgün ve Özer Özler’in üstlendiği yemekte bir konuşma yapan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mehmet Kara, 6-7 aylık süreçte birçok etkinliğe imza attıklarını ve bu etkinlikleri üstün bir performansla tamamlayan ekibe teşekkür etti. Yörük kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için birçok etkinlik tertiplediklerini belirten Kara, 1 Haziran tarihinde Muğla Yılanlı’da düzenlenecek olan Yörük Şenliği’ne de katılacaklarını, Yörüklere destek veren kurumlara ve vatandaşlara ayrıca yemeğin sponsorluğunu üstlenen Halil Özgün ve Özler Özer’e teşekkür etti.

“DERNEĞİMİZ GÜN GEÇTİKÇE GÜÇLENİYOR”
MHP Milas Belediye Meclis Üyesi Veteriner Hekim ve Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Kiriş, derneğin son zamanlarda ilçe dışında düzenlenen etkinliklere de katıldığını belirterek, Yörük kültürünün yaşatılması adına çalıştıklarını söyledi.

Derneğin gün geçtikçe tanındığına ve güçlendiğine işaret eden Kiriş, derneğe destek olanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA