Milaslı Hanımlar Ruh Güzelliklerini Desenlere Yansıttı

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Semiha Altunkan İlkokulu ve Ortaoklu işbirliğinde açılan Elde Türk İşlemeleri ve Kırkyama kursları tamamlandı.

Milaslı Hanımlar Ruh Güzelliklerini Desenlere Yansıttı

Kursiyerlerin kurs boyunca hazırladığı birbirinden güzel el işi ürünlerden oluşan sergi ilgi gördü. Halk Eğitimi Merkezi ve Semiha Altunkan okulunun işbirliğinde hanımlara yönelik açılan Elde Türk İşlemeleri ve Kırkyama kursları tamamlandı. Kursları başarıyla tamamlayan toplam 32 kursiyer, düzenlenen törenle belgelerini aldı ve kursta hazırladıkları çalışmaları sergiledi.

Törene; Milas Halk eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Kızılca ve İsmail Günduğan, İlçe Tarım Müdürü Oktay Çelik, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Levent Akyer, Semiha Altunkan İlk ve Orta Okulu Müdürü Şükrü Karaköse, Semiha Altunkan Okulu Müdür Yardımcıları Mehmet Kaya ve Halil İbrahim Ak, Kurs Öğretmenleri Ülviye Karagöz ve Şevkiye Savaş katıldı.

Birçok vatandaşın da katıldığı törende protokol üyeleri kursiyerlere belgelerini takdim etti. Törenin ardından kursiyer hanımların çalışmalarından oluşan sergi gezildi. Törene katılanlardan büyük ilgi gören sergide açıklama yapan Milas Halk eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, günlük hayatın olağan işlerinden uzaklaşıp farklı uğraşlar edinerek sosyal hayata katılan kursiyerleri tebrik etti.

“AÇILAN KURSLAR AMACINA ULAŞTI”
Kursların hanımlar arasındaki dayanışma ve paylaşma duygularını arttırdığını belirten Kaplan, “Kursiyerlerimiz hayal dünyalarındaki güzellik ve incelikleri desenlere yansıtarak yeteneklerini değerlendirme şansı elde ettiler. Biz de esasen kursları düzenlerken insanımızın; meslek edinerek iş bulmasını ve aile ekonomisine katkı sağlamasını amaçlamaktayız. Toplumsal değişime ve gelişime uyum sağlamasını, kendine güvenerek üretme mutluluğu yaşamasını hedefledik. Değerli kursiyerler; kursta; çocuklarımıza çeyiz olarak vereceğimiz, eşe dosta hediye olarak sunabileceğimiz, evlerimizin pek çok köşesini süsleyen, kültür değerlerimizi geleceğe aktaran çok güzel eserler ürettiniz ellerinize sağlık. El emeği, göz nuru güzel eserleri hazırlarken Hayat Boyu Öğrenme sürecine dâhil olduğunuz için sizleri bakanlığım adına ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA