Konyalı Şehit Er, Toprağa Verildi

Arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit olan asker, memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesi Başköy Mahallesinde toprağa verildi.

Konyalı Şehit Er, Toprağa Verildi

Bingöl’de vatani görevini yaparken 22 Mayıs günü arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla ağır yaralanan 20 yaşındaki Jandarma Er Recep Mütevellioğlu şehit oldu. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün tedavi altında tutulan Recep Mütevellioğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

İstanbul’da yaşayan şehit asker ikindi namazını müteakip memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesi Başköy Mahallesinde törenle toprağa verildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve askeri personel ile ilçe halkı katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise yayımladığı mesajda, aileye başsağlığı diledi. Orgeneral Özel, “Silah arkadaşımız 26 Mayıs 2014 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.

Kaynak: İHA