Kaymakam Öztürk'ten Borçka Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sadık Ataman, Müdür Yardımcısı Yusuf Bülbül ile Borçka Özel Eğitim ve Rehabilitsayon Merkezi Kurucu Temsilcisi Selim Aksakal, Şirket Müdürü Mehmet Aksakal ve Kurum Müdürü İsrafil Şimşek'i ziyaret ederek bilgi aldı.
Şimşek, rehabilitasyon merkezinin 2008'de kurulduğunu belirterek, "İlk etapta 17 öğrencimizle başladık, şu an itibarıyla 154 öğrencimize bireysel destek eğitimi veriyoruz. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü destekli ebru ve alüminyum folyo kabartma etkinlikleri gibi çalışmalar yapıyoruz. Kurumumuzda 8 öğretmenimizle hizmet vermekteyiz. Öte yandan öğrencilerimizle halk oyunları çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düşünüyoruz" dedi.

Kaymakam Öztürk, bedensel engellilere akülü araçların alınması için Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kaymakamlık aracılığıyla her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Engellilere yönelik istihdam, sportif ve el becerileri gibi faaliyetlerin artırılması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Yapacağınız her türlü çalışmada bizler ne gerekiyorsa, her zaman her türlü katkıyı yapmaya hazırız" diye konuştu.

Öztürk ve beraberindekiler, bedensel engelliler tarafından Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde görevli el sanatları öğretmeni Sevim Kurtuluş eşliğinde gerçekleştirilen ebru çalışmalarını inceledi.
Kurtuluş, Borçka Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile gerçekleştirdikleri etkinliğe 18 öğrencinin katıldığını kaydederek, "Çarşamba, perşembe ve cuma günleri öğle saatlerinde çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımızla ilgili sergilerimiz olacak" dedi.

Kaynak: AA