Kartepe’ye Doğal Hayvanat Bahçesi Müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öncülüğünde gerçekleşen sağlıklı yaşam yürüyüşlerine bu hafta sonu Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda devam edildi.

Kartepe’ye Doğal Hayvanat Bahçesi Müjdesi
Başkan Karaosmanoğlu, bu bölgeye doğal hayvanat bahçesi kazandıracaklarını müjdeledi.
Ormanlık arazide 7 kilometrelik parkurda güzel havanın eşliğinde kültür fizik hareketleri ile start alan yürüyüşte Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, İzmit Belediyesi Turizm Danışmanı Bekir Serin, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kartepe Belediyesi Bilgi evi öğrencileri ve Kartepeliler de eşlik etti. Yürüyüş öncesi Kartepelilere hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda oluşturacakları doğal hayvanat bahçesi müjdesini verdi. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Kartepe’nin Uzuntarla bölgesinde bin 900 hektarlık alanının, bin hektarını doğal hayvanat bahçesine dönüştürmek için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Uzuntarla’daki bu ormanı doğal hayvanat bahçesine dönüştüreceğiz. Doğal hayvanat bahçesi projesi kapsamında doğal dokuyu bozmayacağız. Ziyaretçiler eşsiz bir doğa deneyimi yaşayacak. Hayvanlar doğal ortamda yaşarken, ziyaretçiler de onları doğal ortamda izleme fırsatı bulacak. Sosyal donatılarla bezenecek alanda vahşi hayvanlar, kafese mahkum edilmeyerek etrafı tel örgülerle çevrilmiş alanda yaşarken, ziyaretçiler asma köprülerle oluşturulan özel alanlardan onları besleyerek güvenli bir şekilde çıplak gözle takip edebilecekler” dedi.

Memnuniyetle karşılanan projenin ilçede hayata geçirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, projesi biten ve uygulamaya başlanan çalışmanın ilçeye ayrı bir renk ve hareketlilik katacağına inandığını dile getirdi. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen projenin Türkiye’de örnek bir çalışma olacağını kaydeden Başkan Üzülmez, “Doğal hayata ayrı bir renk katacak bu proje turizm sektörüne de ayrı bir canlılık getirecektir” dedi.

Sağlıklı yaşam yürüyüşünde Başkan Karaosmanoğlu ve Üzülmez, Kartepelilerle bol bol sohbet etme imkanı da buldular.
Kaynak: İHA