Başkan Üzülmez Vaatlerini Yerine Getirdi

Geçtiğimiz hafta Kartepe’de meydana gelen üzücü kaza sonrası, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez vakit kaybetmeden sözlerini yerine getirmeye başladı.

Başkan Üzülmez Vaatlerini Yerine Getirdi
Kaza yerinde bir takım düzenlemeler hayata geçirilerek olası kazaların önüne geçilmesi sağlandı.
İlçede yaşanan elim kaza sonrası genç yaşta hayatını kaybeden Elif Beyza Geylani’nin mahalle sakinlerinin haklı tepkisini toplamıştı. Olay yerine giderek çözüm sürecini kısa sürede başlatan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilgili kurumlarla yaptığı görüşmeler sonrası olayın meydana geldiği Dumlupınar Mahallesi Fürsan Okulu çevresinde ağır tonajlı araç geçişini yasakladı. Kartepe Belediyesi zabıta ekipleri okul yoluna kamyon giremez uyarı levhalarını monte etti. Sakıp Sabancı Caddesi dört yolda sinyalizasyon ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Şehit Tuğrul Çiçek Caddesi üzerinde de araç yavaşlatıcı kasisler kondu. Okul giriş ve çıkış saatlerinde de emniyet ekipleri öğrenci geçişlerini güvenlik altına aldı.

İlk andan itibaren bölge halkının acısına ortak olan ve öncelikli konuların uygulamasına başladıklarını hatırlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu ve önemli geçiş noktası olan ilçede ağır tonajlı araçların meskun mahalde uyması gereken hız limitlerine riyaet etmesi için ilgili kuruluşlarla iletişime geçtiklerini de kaydetti.

İlçe protokolü ile bir araya gelerek konunun çözümü konusunda çalışmalarla ilgili trafiğin daha kontrollü sağlanması için düzenlemelerin hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Halkımızın haklı istek ve taleplerini göz ardı edemeyiz. Bu tip acıların bir daha yaşanmaması adına alınması gereken tüm önlemleri almaya başladık. Görev yaptığım ilçedeki insanların maksimum derecede güvenli, mutlu ve huzurlu olması için gereken çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

Kaynak: İHA