Tatillerini Salı Günleri Yaptıkları İçin Faciadan Kurtuldular

Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasının yaşandığı ocakta, ilçeye bağlı Cenkyeri Mahallesi'nden yaklaşık 50 kişi çalışıyordu. Bu işçilerden pek çoğu, salı günleri tatil yaptıkları için olaydan kurtuldu ancak 4 kişi hayatını kaybetti, bir bölümü de yaralandı.

Beldede yaşayan işçilerden Süleyman Kaya (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını söyledi.

Cenkyerili işçilerin birçoğunun hafta tatilinin salı günleri olduğu bilgisini veren Kaya, "O gün işe gitmedim. Hafta tatilimdi. Gitseydim ben de ölebilirdim. Cenab-ı Allah belki iki yaşındaki oğluma, belki eşime, belki de anne ve babama bağışladı" dedi.

Faciada iki akrabasını kaybettiğini dile getiren Kaya, ocağın yeniden faaliyete geçirilmesi durumunda başka seçeneği olmadığı için burada çalışmaya devam edeceğini bildirdi.
- "Eşim orada olmadığı için Allah'a şükrettim"
Madenden 8 ay sonra emekliye ayrılacak Hüseyin İnce ise faciada 21 arkadaşını kaybettiğini ifade etti.

Kendisinin de olay günü hafta tatili olduğuna değinen İnce, faaliyete geçirilmesi durumunda yeniden orada çalışacağını bildirdi.
İnce'nin eşi Selma İnce, 3 yaşında bir oğulları olduğunu dile getirerek, "Çok korktum. Eşimin bir daha madene gitmesini istemiyorum ama emekliliğine az kaldı. Bu yüzden ne yapacağız bilmiyorum. O gün eşim orada olmadığı için Allah'a şükrettim ama oradakilerin hepsi de kardeşimiz. Kazadan sonra 3-4 gün ne uyuyabildik ne de yemek yiyebildik üzüntüden" ifadesini kullandı.
-Evinin balkonunda eşi ve annesi çay içiyordu
İşçilerden Niyazi Yıldız (31) ise olay saatinde evinin balkonunda eşi ve annesiyle çay içtiklerini anlattı.
Ambulans sirenlerinin seslerini duyunca aklına ilk olarak yaklaşık 7 yıldır çalıştığı maden ocağının geldiğini aktaran Yıldız, kurtarma çalışmalarına katılmak için madene gittiğini söyledi.


Niyazi Yıldız, 6 yıllık evli olduğunu, 5 yaşında kızı bulunduğunu anlatarak, "Maden, bir günde bizler için kabus oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA