Somalı Esnafın Borçları Erteleniyor

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter’e yaptığı ziyarette konuşan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Soma’da meydana gelen maden kazası sonrasında Somalı esnafın borçlarının ertelenmesi yönünde hükümetin karar aldığını müjdeledi.

Somalı Esnafın Borçları Erteleniyor

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, geçtiğimiz günlerde yapılan olağan kongrede Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanlığına tekrar seçilen Hasan Geriter’i ziyaret etti. Manisa Meyve-Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’inde hazır bulunduğu ziyarette Tanrıverdi’ye, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyeleri Adnan Kaçire, İbrahim Onaylı ve AK Parti Şehzadeler İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Yoğun programı nedeniyle kongreye katılamadığını ifade eden Tanrıverdi, MESOB Başkanı Hasan Geriter’i tebrik ederek, başkanlığının hayırlı olmasını temenni etti.

“HÜKÜMETİMİZ ESNAFIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATIYOR”
Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit düşen madenciler ve geride kalanlar için Ankara’da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:
“Şehit kardeşlerimizin esnaf kardeşlerimize borçları söz konusudur. Dolayısıyla esnaf kardeşlerimiz büyük bir anlayış göstermekte. Esnafımızın çarkının dönmesi adına da onlara destek çıkmamız gerekiyor. Soma esnafı kardeşlerimizin de borçlarının ertelenmesi için hükümetimiz önemli bir karara imza atıyor. Soma’da şehit olan ve yaralı kurtulan madenci kardeşlerimiz başta olmak üzere esnafımızın, tüccarımızın ve yaşayan herkesin sorunlarını hükümetimiz yakından takip etmekte, bilmektedir. İnşallah bu sorunlar bir bir çözülecektir.”

“PROVOKATÖRLERİN KİRLİ EMELLERİ KURSAKLARINDA KALDI”
Önceki gün yine Soma’da madencilerle beraber olduğunu dile getiren Tanrıverdi, “Önceki gün yine Soma’daydık. Madenci kardeşlerimiz çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına oturma eylemi gerçekleştirmişlerdi. Ankara’da yaptığımız çalışmaları kendilerine anlattık ve onlarda memnun oldular eylemlerine son verdiler. Çalışanlar büyük bir duyarlılıkla yaklaşıyorlar. Kendi aralarına provokatörleri almıyorlar. Madenci kardeşlerimiz ‘Bu sorunu biz yaşadık, yer altındaki 301 mesai arkadaşımızı biz çıkardık, bu sorunu da biz çözeceğiz, bu noktada hükümetimize güveniyoruz, çözeceğine de inanıyoruz’ diyorlar. Bu olumlu duyarlı memleket sevdalısı yaklaşımları sebebi iledir ki istismarcı gruplar bunu fırsat olarak değerlendirmeye çalışırken umduklarını bulamadılar. Türkiye’de huzuru bozmak adına her türlü fırsatı değerlendirmek isteyen insanlıktan yazarlıktan nasibini almamış kimileri ne kadar yarayı kaşımış olsa da bu noktada işçi kardeşlerimizin emekçilerimizin duyarlılığı, onların kirli emellerini kursaklarında bırakmıştır”diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Tanrıverdi’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA