Soma'da Organize Sanayi Bölgesi Hazırlıkları

Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, Soma'da kurulacak organize sanayi bölgesi ile madenin artık işçiler için "kader" olmaktan çıkacağını söyledi.

Soma ilçesi Hatunköyü mevkisindeki bin dönümlük alanın organize sanayi bölgesi olarak hizmet vereceğini ifade eden Kalmış, çalışmalara 2013 yılında başladıklarını belirtti.

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin karma sanayi tipinde hizmet vereceğini belirten Kalmış, 16 firmadan ön başvuru belgesi alındığını kaydetti.

Alanın 13 yıl boyunca atıl durumda kaldığını dile getiren Erbil Kalmış, yılbaşından önce yaptıkları çalışmalarla bölgeyi tüzel kişiliğe kavuşturduklarını bildirdi.
Soma OSB'deki firmaların istihdama katkı sağlayacağını vurgulayan Kalmış, "Soma'daki maden faciası nedeniyle birçok aileden erkekler yaşamını yitirdi. Konserve fabrikalarında da çoğunlukla kadınlar istihdam ediliyor. Soma'da yoğun bir kadın istihdam potansiyeli oluştu. Bu tür farbirakaların hem gelir sağlamak hem de istihdam açısından katkı sağlayacağını düşüyoruz" diye konuştu.

Soma OSB'nin yatırımcılar açısından da değerli olabileceğini belirten Erbil Kalmış, "Bölgeden hızlı tren hattı geçiyor. İzmir-İstanbul Otobanı da hemen yanında. OSB elektriğini de Soma Termik Santrali'nden sağlayacak. Böylece enerjide de bir tasarruf ve maliyet düşüklüğü olacak" diye konuştu.

Kalmış, Soma OSB'nin 1-2 yıl içinde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA