Kaybolan Kedilerini Sosyal Medya Aracılığıyla Buldular

İstanbul'da yaşayan emekli öğretmen Belma Gürkan (69) ve eşi emekli asker Aykut Gürkan'ın (74), 27 Eylül 2012'de Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki yazlıklarından dönüşleri sırasında, Milas'ta, "Kılçık" adlı eğitimli kedileri, aracın yavaşladığı bir sırada arka cam otomatiğine basarak dışarı atladı.

Kedinin atladığını fark eden sürücülerin uyarısıyla hayatını kaybeden kızlarının emanet bıraktığı "Kılçık"ı aramaya başlayan çift, tüm çabalarına rağmen bulamadı. Arama çalışmalarını bırakarak İstanbul'a dönen çift, umutlarını hayvanseverlerin buluştuğu sosyal paylaşım sitelerine taşıdı.
Kılçık'ı, kaybolduğu Cumhuriyet Mahallesi civarında esnaf Abdullah Demir sahiplendi. Her gece aynı saatlerde sahiplerinin kendisini bulacağı umuduyla araçtan atladığı noktada beklemeye başlayan Kılçık'ı çevre sakinleri de besledi.
Hayvanseverlerin yer aldığı sosyal platformlarda beslediği kediye benzeyen bir fotoğraf gören Demir, ilandaki numarayla iletişime geçti. Demir, Kılçık'ı yakalayarak muhafaza altına aldı. Haberi alan aile, Milas'a geldi ve 20 ay aradan sonra kedilerine kavuşunca mutluluk gözyaşı döktü.
Belma Gürkan, 6 yaşındaki Kılçık'ın hayatını kaybeden kızlarının emaneti olduğu için manevi değeri bulunduğunu söyledi.

Kılçık'ın evdeki kapıları açmayı bildiğini, bu nedenle de otomobilden kaçtığını anlatan Gürkan, "Kılçık çok akıllı bir kedi. Evde kapı ve diğer kapalı eşyaları açmasını biliyordu. Turgutreis'teki yazlığımızdan 2012'de dönerken arka camın otomatiğine basarak dışarıya atlamış. Hemen aramaya başladık ama maalesef bulamadık. Hep dualarımda oldu. Umre'ye gittiğimde bile ilk duam Kılçık'ın bulunması içindi Çok şükür ki Allah dualarımı kabul etti. Sevincimi tarif edemem" diye konuştu.

Zaman zaman Kılçık'ı bulma umutlarını yitirdiklerini anlatan Aykut Gürkan, "Kılçık'la bağımız diğer kedilerimizden farklı. Onu kaybettikten sonra 5 kez, atladığı bölgeye gelerek aradım. Ama tüm çabalarımıza rağmen bulamadık. Kediler her ne kadar sahiplenilse ve rahat bir ortamda bulunsalar da bazen özgürlüklerine düşkün yanları ağır basabiliyor. Haberi alır almaz hemen Milas'a hareket ettik. Kılçık'ı ilk olarak camekanın arkasında, kafesin içinde gördük. Bizi aradan o kadar süre geçmesine rağmen tanıdı. İlk gördüğümüzde çok sevindik. Abdullah Bey'in (Demir) dikkati ve sosyal medya sayesinde Kılçık'ımıza kavuştuk. Nasıl teşekkür etsek az" diye konuştu.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren Veteriner Hekim Yüreklitürk, tedavisi için gerekli bakımları yaptığı Kılçık'ı sahiplerine teslim etti.



Kaynak: AA