'Mültecilerin Sağlığı Bizim İçin Önemli'

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'de en fazla mülteci nüfusunun Konak'ta yaşadığına dikkati çekerek, sadece İzmirlilerin değil, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mültecilerin de sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması gerektiğini belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır'ı makamında konuk eden Pekdaş, belediye olarak Konak'ta yapmaları gereken daha çok iş olduğunu belirterek, özellikle Tepecik, Gültepe, Ballıkuyu, Ege Mahallesi gibi dezavantajlı bölgelere bir an önce el uzatacaklarını ifade etti.

Konak'ın en önemli sorunlarından birinin de Basmane bölgesinde kalan mülteciler olduğunu dile getiren Pekdaş, "Konak hem dezavantajlı hem de elit kesimin yaşadığı bir ilçe. Kayıtlı nüfusu 400 bin ancak gündüzleri 1,5 milyona kadar çıkıyor. Eğlence, iş, alışveriş ve kamu binalarının büyük çoğunluğu burada. Her bölgenin de farklı farklı sorunu var. Bunların en önemlilerinden biri de mültecilerin yaşadığı sorunlar. İzmir'deki mültecilerin neredeyse tamamı bizim bölgemizde yaşıyor. Ben belediye başkanı olarak İzmir halkının sağlığını koruyabilmek için onlara da iyi hizmet vermek zorundayım. Mülteci sorununu ve o insanların sağlık sorunlarını görmezden gelmek olmaz. Bunun için de tüm birimlerle işbirliği içinde olmak isteriz" dedi.

Hıdır da İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta halk sağlığını ilgilendiren her türlü çalışmada birlikte hareket etmeyi önerdi. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlara sağlık taraması yapılması konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Hıdır, "Biz İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 30 çeşit hastalığa bakıyoruz. Hızlı karar alarak hasta sağlığına kısa zamanda müdahale etme yetkisine sahibiz. Birlikte çalışıp, güçlerimizi birleştirdiğimizde Konak'ın dezavantajlı bölgelerinde başarı sağlayacağımıza inanıyoruz. İşbirliği içinde çalışarak vatandaşlara hizmet köprüsü kurabiliriz" dedi.

Tepecik'te bulunan hastanelerin bir kampus haline getirilmesinden yana olduklarını belirten Hıdır, bölgenin yeniden yapılandırılması, kalite kazandırılması için de Pekdaş'tan destek istedi.

Kaynak: AA