İstanbullu Şefler Soma’da Helva Dağıttı

İstanbul’dan Manisa’nın Soma ilçesindeki maden şehitliğine gelen 50 üzerinde aşçı, şehitlikte dua ettikten sonra Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlara helva ve lokma ikramında bulundu.

İstanbullu Şefler Soma’da Helva Dağıttı

Acısı sadece Soma’da değil tüm Türkiye hatta dünyada yaşanan Soma’daki maden faciasında şehit düşen 301 madenciden 43’ünün yattığı Soma Belediyesi Mezarlığındaki Maden Şehitliği kandil dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. 50 üzerinde aşçı helva ve lokma ikramında bulundu. İkram öncesi mezarları tek tek ziyaret eden aşçılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Şef aşçılardan Seyfi Ali Erşahin, buraya gönüllü olarak geldiklerini belirterek "Amacımız buradaki acıları hafifleterek, şehitlerimizi anıp hayır dualarına almak için geldik. 50’nin üzerinde aşçı arkadaşımızla geldik. 6 bin kişilik helva ve lokma dağıtımı yapacağız. Yetiştirebilirsek şerbet de ikram edeceğiz” şeklinde konuştu.

Saim Umar da, İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden şef arkadaşlarla birlikte gönüllü olarak geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Ölen madencilerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.”
Kaynak: İHA