En Güzel İneğin Sahibine 'Limuzin Buzağı' Hediye Edildi

Anadolu Expo Canlı Süt ve Besi Hayvanları Fuarında düzenlenen İnek Güzellik Yarışması'nda dereceye giren hayvanların sahiplerine ödül olarak limuzin buzağı hediye edildi.

Et ve Süt Kurumundan yapılan açıklamaya göre, İzmir'de 22-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Anadolu Expo Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları Süt ve Et Teknolojileri ve Yem Fuarı" ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.
Fuara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu, TİGEM tam destek sağladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fuar boyunca, çeşitli panel ve sempozyumlar, Damızlık Sığır, Sakız Koyunu ve Saanen Keçisi yarışmaları düzenlendi.

Düzenlenen "İnek Güzellik Yarışmasında" üretici birliklerinin katkısı ile yarışmaya katılan 92 Holstein cinsi inek laktasyon dönemlerine göre gruplandırılarak yarıştırıldı.
Hollandalı hakem Gerbert Engelen tarafından değerlendirme ve puanlamaların yapıldığı yarışmada inekler, deri, göğüs, sırt ve bacak yapıları ile meme büyüklüğü ve günlük süt verimlerine göre derecelendirildi.
Yarışmada birinciliği Bayındırlı Ramiz Türkbay'ın "Karbeyaz" adlı ineği kazanırken, ikinciliği Elvan, üçüncülüğü ise Seray adlı inekler elde etti. Yarışmada derece alan inek sahiplerini Et ve Süt Kurumu birer "limuzin buzağı" ile ödüllendirdi.
Hayvan sahipleri ödüllerini Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Vekili Ahmet Kalkan, Teftiş Kurulu Başkanı Şahin Bozdoğan ve Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mediha Üstün'den aldı.
Sevimli buzağılar fuar boyunca besicilerden yoğun ilgi gördü.
Kaynak: AA