Azerbaycanlı Öğrenciler Soma İçin Seferber Oldu

Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AzeDer) hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına yardım için harekete geçti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, dernek başkanı Reşad Abdullayev ve dernek yetkililerinden oluşan heyet ailelerle tek tek görüşüp destek mesajlarını iletirken, 100 aileye de yardımda bulundu.
Abdullayev Soma Belediyesi bünyesindeki koordinasyon merkezini ziyaret ederek maden faciasında hayatını kaybedenler ve yakınları hakkında bilgi aldı.
Soma ve çevre köylerde oturan 100 aileyle görüşüp, Türkiye'de eğitim alan Azerbaycanlı öğrenciler adına başsağlığı dileklerini ileten Abdullayev ve beraberindeki heyet, bu ailelere yardımda bulundu.
Abdullayev, facia nedeniyle daha önceden planlamış oldukları ve Türkiye'nin 35 şehrinde eğitim alan Azerbaycanlı öğrenciler arasında yapılması planlanan futbol turnuvasını iptal ederek, etkinliğe ait bütçenin maden şehitlerinin ailelerine yardım olarak verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.

Abdullayev, "Türkiye'de eğitim alan öğrenciler olarak bizler Soma faciasında şehit olan insanların ailelerine destek vermeyi kendimize borç biliyoruz" dedi.

İstanbul merkezli AzeDer eğitim, kültür ve dayanışma alanlarında faaliyet gösteriyor.
Kaynak: AA