Atatürk'ün Havza'ya Gelişi Sade Törenle Kutlandı

Atatürk’ün Havza ilçesine gelişi her yıl festival ile kutlanırken, bu yıl ise Soma faciası dolayısıyla festival iptal edildi ve sade tören düzenlendi.

Atatürk'ün Havza'ya Gelişi Sade Törenle Kutlandı

Her yıl Atatürk'ün Havza ilçesine gelişi dolayısıyla 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali düzenleniyordu. Bu yıl ise Soma'da maden faciasından dolayı eğlence ve güreşlerin yer aldığı festival iptal edilirken, Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 95. yılı sade törenle kutlandı.

19 Mayıs Mahallesi İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene, Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri ile Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 6. Anma Yürüyüşü etkinliğine katılan dağcılar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okundu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 6. Anma Yürüyüşü etkinliğine katılan dağcıların en yaşlı ve en genç üyeleri, Samsun’dan getirdikleri Türk Bayrağı'nı Havza Kaymakamı Yunus Kalaycıya teslim ettiler. Kaymakam Kalaycı tarafından öpülerek teslim alınan bayrak göndere çekildi. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile şehitler ve Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için Kevser Camii'nde mevlit okundu ve dua yapıldı.
Kaynak: İHA