Madende Bacağı Kırıldı Hayatta Kaldı

Soma'da facianın yaşandığı madende çalışan 38 yaşındaki Hüseyin Erol, olaydan önce banttan düşen taş nedeniyle bacağı kırılınca faciayı atlattı.

Yaklaşık 16 yıllık maden işçisi Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada 8 Aralık 2013'te madende yaşadığı iş kazasının hayatını kurtardığını anlattı.
Ocakta çalıştığı sırada banttaki taşın bacağına düşmesi sonucu yaralandığını, kaldırıldığı hastanede bacağında kırık belirlendiğini ifade eden Erol, çalışamayacak durumda olması nedeniyle sağlık raporu aldığını, raporun 23 Nisan 2014'te sona erdiğini belirtti.

Erol, o günlerde kızının olması üzerine 27 Nisan'da iş başı yaptığını aktararak, "Çalışıp çalışamayacağımı denemek istedim. İki gün çalıştım ama ağrıdan duramadım. Tekrar raporu uzattım. Ayın 19'una kadar uzadı rapor. 20 Mayıs'ta iş başı yapacaktım" diye konuştu.

- O vardiyada olacaktı
Hüseyin Erol, 13 Mayıs'ta olayı duyduğunda çok şaşırdığını kaydederek, "Raporlu olmamış olsaydım, ölen şehitlerimizin içinde olacaktım, o vardiyadaydım" dedi.

Hayatta kalmasına rağmen çalışma arkadaşları için büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Erol, iki çocuğuna ve eşine bakmak için çalışmak zorunda olduğunu, madenin şartlarının iyileştirilmesinin ardından madende çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Erol, maden işçilerinin facianın ardından Soma Kaymakamlığı önünde, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattıkları eyleme de destek verdi.

Kaynak: AA