Borçka'da Seracılar Sertifika Aldı

Borçka'da düzenlenen, "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" kursuna katılan 21 kadın sertifika aldı.

İlçeye bağlı Akpınar köyünde, İŞKUR destekli organize edilen kursun kapanış törenine, Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Çalışma ve İşkur Müdür Vekili Cevdet Ertürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Cineviz, KOSGEB Müdürü Cafer Yakupoğulları ile diğer ilgililer ve kursiyerler katıldı.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, kursiyerlerin tamamının kadın olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Kursta öğretilen bilgilerin uygulamada sizlere faydası olacağını düşünüyorum. Bilgilerinizi kullanarak hem aile ekonomisine katkı sağlayacaksınız hem de sağlıklı ve kaliteli ürünler yetiştireceksiniz" dedi.

Ertürk ise istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İşsizliği azaltmanın önündeki en büyük engellerden biri de mesleksizlik yani nitelikli eleman eksikliğidir. Nitelikli eleman eksikliğini gidermenin yolu da mesleki kursların açılmasından geçiyor. Bugüne kadar kursları destekledik bundan sonra da destekleyeceğiz. Burada aldığınız bilgi ve birikimleri sahada değerlendirmenizi istiyoruz."
Kursu başarıyla tamamlayan 21 kişiye, Kaymakam Öztürk ve protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.

Kaynak: AA