Babasından Son İsteği Topuklu Ayakkabıydı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Celal Sevinç'in 11 yaşındaki kızı Serpil Sevinç, "Bize topuklu ayakkabı alacaktın, nerede kaldın" yazarak babasının mezarına bıraktığı mektubun hikayesini anlattı.

Henüz ilkokul 5. sınıf öğrencisi olan Serpil Sevinç, Soma Belediye Mezarlığı'ndaki babasının kabrine bıraktığı mektupla dikkati çekti. Mektubunda onu çok özlediğini, kardeşleriyle yetim kaldıklarını ifade eden Sevinç, "Bize topuklu ayakkabı alacaktın, nerede kaldın, çok bekledik seni babacığım" yazmıştı.
Serpil Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır madenlerde çalışan babasının vefatından duyduğu acıyı dile getirdi. Mektup fikrinin babasına olan hislerinden çıktığını aktaran Sevinç, "Babamın duygusallığından... Babamı özledim, babamı çok sevdiğim için. Ona topuklu ayakkabı almasını söyledim. 'Babacığım bana topuklu ayakkabı alır mısın?' dedim. 'Alırım kızım' dedi, 'sen derslerine çalış, alırım' dedi.

Topuklu ayakkabıyı düğünlerde giyecektim. Akrabamızın düğünü vardı, o zaman giyecektim" diye konuştu.

-Babasına hislerini mektupla iletecek
Serpil Sevinç, babasıyla aralarında çok iyi bir baba-kız ilişkisi bulunduğunu kaydederek, birlikte eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtti.

Düğün gibi özel günlerde giymek için ablası Döne ve kendisine gelinlik aldığını ifade eden Sevinç, şöyle devam etti:
"Gelinlik almıştı bize. 'Derslerine iyi çalışırsan ayakkabınızı alırım, o zaman giyersin' demişti. Düğün haziran sonundaydı. Mektup yazmaya devam edeceğim."
Sevinç, kuş çizdiği ve "Kuş oldun gittin babacığım" yazdığı mektubundan şu duygularını dile getirmişti:
"Biz seni çok özledik şimdiden babacığım. Biz üç kardeş kaldık babacığım, yetim kaldık. Sen bize topuklu ayakkabı alacaktın, nerede kaldın. Çok bekledik seni babacığım. Okula gidiyorum aklımdan çıkmıyorsun, evimize geliyorum aklımdan yine de çıkmıyorsun. Biz üç kardeşiz, ele ele verip birbirimize bakacağız. Babam şehittir. Seni her an gelecek şekilde bekliyoruz. Annem durmadan ağlıyor babacığım. Biz annemi ağlatmamaya çalışıyoruz. Hiçbir şey fayda etmiyor. Yine de sana ağlıyor babacığım. Şehit oldun babacığım sen. Bana arkadaşlarım 'başın sağ olsun' dediklerinde 'benim babacığım şehit oldu, şehit benim babam' dedim."

Kaynak: AA