Afad Toplantısında Deprem Paniği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın Manisa’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'yla (AFAD) Soma maden ocağı faciasıyla ilgili yaptığı toplantı sırasında deprem paniği yaşandı.

Afad Toplantısında Deprem Paniği

Bakan İslam, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’nin brifingine katıldı.

Brifingde; Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Bakanlık Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen de hazır bulundu. Bakan İslam, yaptığı açıklamada maden faciasının yaşandığı ilk andan itibaren sahada sosyal yardım ve sosyo-psikolojik destek çalışmalarını yürüten ekiple toplantı yaptıklarını belirterek, emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Maden faciasındaki koordinasyonun AFAD şemsiyesi altında Bakanlığın ana çözüm ortağı olarak yürütüldüğünü anlatan İslam, şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımız gayet başarılı çalışmalar yaptılar ve sahada herhangi bir sorun olmadan bütün ailelerimize ulaşmak, ihtiyaçları belirlemek ve gidermek noktasında çalıştılar. Bu çok uzun soluklu bir rehabilitasyon çalışması olacak önümüzdeki 1 yıl aşağı yukarı devam edecek. Bu çalışmalara katılan başkanlardan uzmanlara kadar sahada olan bütün arkadaşlarıma teker teker teşekkür ediyorum. Onların ciddi çalışmaları olmasaydı bugün bu olumlu tabloyu elde etmiş olamazdık."
Brifingin sonunda Bakan İslam’ın salondan ayrılacağı sırada deprem meydana geldi. Toplantıda bulunan bazı katılımcılar panik halinde, “Deprem oluyor, deprem oluyor. Sakin olun” diyerek salondakileri uyardı. Kısa süreli paniğin ardından Bakan İslam, toplantıdan ayrılarak Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etmek üzere Kırkağaç ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA