Yazısını, Madenci Babası İçin Güzelleştirdi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Evren Sarı, geride gözü yaşlı bir eş ve yetim bir çocuk bıraktı. Babasının maden faciasının öncesinde "Küçük yaz, yazını beğenmiyorum" dediği 9 yaşındaki ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Şennur Sarı, babasının nasihatini yerine getirdi ancak bunu çok sevdiği babası göremedi.

Eynez bölgesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Evren Sarı'nın Kınık ilçesi Köseler köyündeki evinde yas devam ediyor.
Sarı'nın ailesi bir yandan kendi acısını yaşarken diğer yandan köyde hayatını kaybeden 13 madenci için yapılan hayırlara da katkıda bulunuyor. Ailenin acısını biraz dindiren ise Evren Sarı'nın 9 yaşındaki kızı Şennur...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 5 gün önce köye yaptığı taziye ziyaretinde babasına yazdığı şiiri okuyan Şennur'un kağıda döktüğü cümleler dinleyen herkesi duygulandırmıştı.
-Okula gitmeye başladı
Anne Şengül Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köseler Köyü İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi olan kızı Şennur'un büyük harflerle yazı yazdığını, babasının da "Küçük yaz, yazını beğenmiyorum" diyerek nasihatte bulunduğunu anlattı.
Kızının yazısını düzelttiğini ifade eden anne Sarı, "Babasını defnettikten bir gün sonra 'Babamı çok özledim' dedi.

Ben de 'Babana bir şeyler yazabilirsin' dedim. İçeriye gitmiş şiir yazmış" dedi.

Babasının cenazesi nedeniyle geçen hafta okula gitmeyen bu hafta ise salı gününden itibaren eğitimine devam eden Şennur Sarı ise 'Bütün yazıları büyük harflerle yazıyordum.' Babam da 'Küçük yaz, bunları defterine sığdır' diyordu. Küçük yazmayı öğrendim artık. Derslerim iyi. Büyüyünce hemşire ya da öğretmen olmak istiyorum. En çok İngilizce dersini seviyorum" diye konuştu.

-Baba nasihatini şiirine de yansıttı
Sarı'nın babasının nasihatine de yer verdiği şiiri şöyle:
"Canım babacağım seni çok seviyorum/Orada mutlu mesut yaşayacaksın/Biliyorum sen cennette yaşıyorsun/Biz sana hergün bakmaya geleceğiz/Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız/Sen de üzülme tamam mı canım babacığım/Küçük yaz demiştin ya yazıyorum canım babacığım/Seni çok çok seviyorum iyi uyu tamam mı babacığım/Toprağın bol olsun, mekanın cennet olsun adın şen olsun."


Kaynak: AA