Seydişehir Orman Fidanlık, Kadınlarla Üretiyor

Seydişehir Orman Fidanlığı kadınlara istihdam alanı yaratıyor. 30 kadının çalıştığı fidanlıkta, kadınlar aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Genç kadınlar daha önceden fidanlık içinde bulunan toprağa çeşitli fidanları, yerlerinden çıkarıp, küçük siyah poşetlere doldurdukları toprakların içine dikerek, tekrar ekilmek üzere hazır hale getiriyor.
Kadınlar, ekip şeklinde çalışma yürütüyor. Bir ekip, tohumdan elde edilen fidanın topraktan çıkarılmasından, ikinci ekip el arabası ile taşınmasından, bir diğer ekip ise fidanları poşete koydukları toprağın içine dikmekle sorumlu. Bu şekilde kadınlar günde ortalama 7 bin fidan poşetliyor.
Fidanlıkta çalışan kadınlardan 30 yaşındaki Fadim Kurnaz, "Kendi ayaklarımın üzerinde durarak, kendi paramı kazanmak mutluluk verici" diyor. 27 yaşındaki Anakız Çınar ise "Burada çalıştıktan sonra kendimde öz güven kazandım. Bütün kadınların çalışmasını isterim" dedi.

Fidanlıkla ilgili bilgi veren Taraşçı Kalkınma Kooperatif Başkanı Dursun Aslan, kooperatife üye kadınlarla çalışmayı hedeflediklerini vurgulayarak "Üretim gerçekten önemli. Bunu kadınlar ile yapıyor olmak çok daha mutluluk verici bir durum. Özellikle kadınlara istihdam alanı sağlamayı hedef edindik. Kadınların elleri toprakla çok uyumlu" dedi.

Kaynak: AA