Selendili Başkanlar Soma’yı Ziyaret Etti

Selendi'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu başkanları 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'yı ziyaret ederek, acılara ortak oldu.

Selendili Başkanlar Soma’yı Ziyaret Etti

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Akyıldız, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Çetin Erol’dan oluşan heyet önce maden faciasının yaşandığı bölgeyi ziyaret ettiler. Burada işçi yakınlarına başsağlığı dileyen heyet ardından maden faciasında hayatını kaybedenler için Soma Belediyesi tarafından oluşturulan maden şehitleri için yapılan mezarlık ziyaretinde bulunup dua ettiler. Heyet bir daha bu tür olayların yaşanmamasını dileğinde bulunduktan sonra, ziyareti değerlendiren heyet adına açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Yılmaz, Soma'daki maden kazasının ülkemizi yasa boğduğunu belirterek, bu acıya ortak olmak için buraya geldiklerini söyledi.

Vicdanı olan herkesin Soma'da yüreklerinin burkulduğunu ifade eden Hikmet Yılmaz, "Biz acılı ailelerin acısını biraz olsun hafifletmek için buraya geldik. 301 insanın bir kazada ölmesi bizi çok üzdü inşallah bir daha bu tür kazalar yaşamaz" diye konuştu.


Kaynak: İHA