Kuzey Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden Soma’ya Eğitim Desteği

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ve öğrenci temsilcilerini ağırladı.

Kuzey Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden Soma’ya Eğitim Desteği
Soma’da yaşanan faciadan yaralı kurtulan ya da babasını kaybetmiş gençlere yüzde yüz burslu eğitim vermek istediklerini belirten Prof. Dr. Osam, “Soma’daki yaraları bir şekilde sarmamız gerektiğine inanarak Manisa’ya geldik. Sizlerin de desteği ile barınma ihtiyaçları da dahil olmak üzere üniversitemizin kapılarını acılı ailelerimizin gençlerine açmak istiyoruz” dedi.


KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, KKTC Ulusal Öğrenci Konseyi Temcilcisi Ekrem Soyşen, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı’yı ziyaret etti. Ziyarette Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu ile ocak 2. başkanı Buğra Görgülü ve CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç de eşlik etti. Soma’da yaşanan facia dolayısıyla tüm Manisa halkına baş sağlığı dileklerini ileten Prof. Dr. Osam, üniversite olarak belirli sebepler dolayısıyla eğitim hayatlarına devam edememiş faciadan yaralı kurtulan gençlere ve faciada babasını kaybetmiş gençlere eğitim desteği vermek istediklerini belirterek, “Soma’daki facia bizleri derinden üzdü. Bugün Soma’ya da giderek değerli ailelerimizle bir arada olacağız. Bizler üniversite olarak Soma felaketinden etkilenen gençlere eğitim hayatlarında destek olmak istiyoruz. Bilindiği üzere devlet üniversitesi olmamıza rağmen ücretli bir üniversiteyiz. Fakat Soma’da geride kalanların acısını bir nebze de azaltmak amacıyla eğitim hayatı boyunca kesilmemek ve barınma ihtiyacı da karşılamak üzere yüzde yüz eğitim bursu vermek istiyoruz. Acılar tazeyken bu konulara el atmak ne kadar doğrudur tabii ki bu halkın takdiridir. Fakat gençlerimizin eğitimlerine devam edebilmeleri de önemlidir. Bu eğitim dönemi olmazsa önümüzdeki eğitim döneminde mutlaka Somalı gençlere eğitim vermeyi hedefliyoruz. Sizlerden de bu konuda destek talep ediyoruz. Maden faciasından yaralı kurtulmuş olan madenciler arasında eğitim hayatına devam edememiş olanlar varsa ya da babasını kaybetmiş ve gençlerimiz üniversite eğitimi almak istiyorlarsa onlara üniversitemizin kapılarını açmamız gerektiğine inanarak Manisa’ya geldik. Sizlerden de bu konuda destek talep ediyoruz” diye konuştu.

Yakın Doğu Ünivesitesi’nde eğitim gören öğrencilerin yönetime Soma’daki facianın ardından bahar şenliklerini iptal ettirme yönünde talep geldiğini de belirten Prof. Dr. Osam, “Bildiğiniz üzere Mayıs ayları üniversitelerin şenlikleri, konserleriyle geçer. Bu konuda duyarlılığı en fazla gösteren öğrencilerimiz oldu. Yaklaşık 16 bin öğrencimiz, ‘Soma’da insanlar acı çekerken biz eğlenemeyiz’ diyerek şenliklerimizin iptal edilmesini istediler. Bizler de elbette bu acıya duyarsız kalamazdık. Bu anlamda öğrencilerimizin bu hassasiyetlerinden dolayı onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

“YAVRU VATANDAN GELEN DESTEK BİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİR”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Soma’daki acıya kayıtsız kalmamış olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı da bu konuda kendilerine gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Acılı ailelerin çocuklarına uzatılan bu elin onur verici olduğunu söyleyen Elmalı, “Türkiye Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük faciasını yaşadık. Tabii ki öncelikle yapılan şey yaraların sarılmasıdır. Görev şehitlerimize Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Yavru vatanımızın temsilcileri olarak Soma’ya yardım eli uzatmanız hem Soma halkı adına hem de Manisa adına bizleri memnun etti. Kadirşinas davrandınız. Suçlular ve madende ihmale yol açanlar mutlaka devlet nezdinde değerlendirilecektir. Ama bizler şuanda geride kalanların yanında olmalıyız. Türk insanı bu tarz felaketlerde elinden gelen yardımı yapmak ister ama önemli olan organize sorununu çözmektir. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Ülkü Ocakları Başkanımız ilk günden itibaren Soma’da bulundular. Orada elimizden gelen gayreti yapıldı, hala da bir elimiz Soma’dadır. Bu anlamda bizler televizyonlara, gazetelere çok fazla çıkmayı uygun bulmadık. Bu tip yardımların bize yakışır şekilde olmasını istedik. Bu anlamda sizlerin de çocuklarımıza, gençlerimize verdiğini bu imkandan dolayı memnun olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız adına üniversitenize çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda Soma bölgesini yakınen iyi bilen Ülkü Ocakları Başkanımız Onur Bey sizlere bu konuda refakat edecek. Umarım bu imkanınızdan yararlanacak gençlerimiz olacaktır” diye konuştu.

Elmalı, ayrıca yönetim ve öğrenciler olarak işbirliği yapan Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA