Burhaniye’de Köylü Kadınların Hayır İmecesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kuyumcu Mahallesi’nde (köyünde), düzenlenen hayırda kadınlar imeceyle yemek pişirdi, bulaşık yıkadı.

Burhaniye’de Köylü Kadınların Hayır İmecesi
Camide yapılan dua ve kılınan namazın ardından yaklaşık bin kişiye pilav ayran ikramı yapıldı.
İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Kuyumcu köyünde hatim cemiyeti nedeniyle düzenlenen hayır pilavı çevre köylerdeki çiftçileri buluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan kazanlarda etli patates, karnıyarık ve makarna yemeği hazırlandı. Bu yemeklerin yenmesinin ardından köy camiinde Müftü Oğuz Metin’in yaptığı vaazdan sonra namaz kılındı. Namazın ardından da gene köylü kadınların hazırladığı etli pilav ve ayran köylü gençler tarafından konuklara ikram yapıldı. İmam Fatih Yıldız’ın yaptığı sofra duasının ardından kahvelere oturan çiftçiler birbirleriyle sohbet etti, hasret giderdi. Köyde hayır coşkusu yaşandığını anlatan kadınlar, bolluk bereket dileğinde bulundu. İmeceyle çalıştıklarını anlatan Güler Can, “Bu gün köyümüzde hatim duası yapıldı. Bunun yanında hayır yaptık. Bunu 2 yıldan beri sürdürüyoruz. Katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayfer Topal da, “Komşularla hep birlikte yemek hazırladık. Yemek yapmadan bulaşık yıkamaya kadar hep imece yapıldı. Allah hayrımızı kabul etsin” dedi.

Aziz Topal, “Köyümüzde bu gün hayır var. Çevre köylerden çiftçiler geldi. Dualar yapıldı. Yemekler yendi. Katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Müftü Oğuz Metin ise, “Bu gün burada hatim cemiyeti vardı. Bunun yanı sıra hayır düzenlendi.

Çevre köylerden de katılanlar var. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğe vesile oluyor. Pilav ayran ikram edildi. Bu tür hayırlar, değişik köylerimizde yapılıyor. Bu geleneklerimiz çok güzel. Allah dualarımızı kabul etsin” dedi.

Kaynak: İHA