Ordu’da İçme Suyu İçin Sıkı Çalışma

Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu il sınırları içerisinde yörelerin içme suyu ihtiyacının giderilmesi amacıyla 6 adet gölet yapılacağını, 3 adet yeni gölet yapımı için çalışma yapıldığını, ayrıca Fatsa ve Ünye ilçelerinin içme suyu sorunlarının çözümü için sıkı bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.

Ordu’da İçme Suyu İçin Sıkı Çalışma

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda bilgiler veren Fatih Yürük, göletler için DSİ ile ortak çalışma yürütüleceğini belirtti.

Yürük, “Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından DSİ Genel Müdürlüğü'ne yaptırılması planlanan projelerimiz var. Bu projeler içerisinde yer alan Göl-Su göletler projesinde; isale hattı, arıtma tesisi, depolar ve şebeke hatları bulunuyor. DSİ den talebimiz ise gölet ve depolara kadar olan bölümü hayata geçirmeleri. Toplam 6 adet Göl-Su göleti olacak. Bunlar; Korgan Göleti, İlküvez Göleti, Çağlayan Göleti, Kumru Göleti, Kırtaş Göleti, Üniversite Göleti şeklinde hazırlığı yapıldı” dedi.

YENİ 3 ADET GÖLET YAPILACAK
Yeni 3 adet gölet taleplerinin olduğunu da söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, bunların su kaynaklarının mevcut olduğunu belirtti.

Kırkgözler Göleti’nin Çambaşı, Turnalık ve Yokuşdibi’ne, Tekmezar Göleti’nin Kabadüz ilçe merkezi 16 mahalleye, Kurşunçal Göleti’ninde Ulubey ilçe merkezi 15 mahalleye hizmet vereceğini söyledi.

FATSA VE ÜNYE’NİN İÇME SUYU SORUNU KALMAYACAK
Fatsa ilçesinde Atilla HES projesinin devreye girmeden önce yeni bir hat çalışması yapılacağını, Ünye ilçesinde de regülatörün tamamlandığını ve sorun yaşanmaması için bir gölet yada mini bir baraj yapılmasını talep ettiklerini ifade ederek, “Planlanan projelerin hayata geçmesi ile birlikte Fatsa ve Ünye’de içme suyu konusunda herhangi bir sorun kalmayacaktır” diye konuştu.

Geriye kalan Akkuş, Kabataş, Çatalpınar ve Çamaş ilçelerinde su göleti olmadığını belirten Genel Müdür Fatih Yürük, bu ilçelerde de fizibilite yapılarak göletler yapılacağını açıkladı.

İLÇELERDEKİ IRMAKLAR ISLAH EDİLECEK
Dere ıslahları konusunda da bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, 19 ilçenin 13 tanesinin içerisinden ırmak ya da ırmaklar geçtiğini ifade etti.

Fatih Yürük, geçmişte buralarda bazı derelerin ıslah edilmiş olduğunu gördüklerini, bazıların da çalışmaların devam ettiğini, bazılarında ise hiç çalışma yapılmamış olduğunu gördüklerini belirterek, “Buralarda ıslahı yapılmayan derelerinde programa alınarak ıslahının yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA