Ordu’da Anne Oteli

Ordu’da bebekleri hastanede tedavi gören annelere hizmet veren ‘Anne Oteli’nden bugüne kadar 400 annenin yararlandığı açıklandı.

Ordu’da Anne Oteli

Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi) ile Fatsa, Ünye, Gölköy, Korgan, Kumru, Akkuş, Aybastı, Gürgentepe ve Ulubey Devlet Hastanelerinde anne oteli uygulaması devam ediyor. Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hizmet sunan sağlık tesislerindeki anne otellerinden, bugüne kadar yaklaşık 400 anne faydalandığı belirtildi.

“ANNE İLE BEBEĞİ BİR ARADA OLMALI”
Bünyesinde yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve doğum salonu bulunan tüm sağlık tesislerinde anne oteli uygulamasının devam ettiğini bildiren Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, “Anne otelini bebekleri hastanede tedavi gören anneler için hazırladık. Bebeklerin annesinden ayrı kalması anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Anne ve bebeğinin bir arada olması oldukça önemli. Annenin hastalık nedeniyle yaşadığı travma ve yaşanan psikolojik sorunlar iyileşme sürecini yavaşlatıyor. Anne ve bebekte depresyon oluşabiliyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu da bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Bir de olumsuz hava şartlarında il dışı, ilçe ve köylerden gelen annelerin kalacak yer sorunu oluyor. Anne otellerimiz sayesinde bu sorun da çözülmüş oldu. Bu uygulama ile anneler otel konforunda hizmet alıp dinlenmiş olarak bebeği ile daha iyi ilgilenebiliyor” dedi.

Kaynak: İHA