Muharip Gazilerden Maden Şehitliğine Ziyaret

Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin mezarlarını ziyaret etti.

Muharip Gazilerden Maden Şehitliğine Ziyaret

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrası çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Bursa ve Soma şubesi üyeleri de Soma Belediyesi mezarlığında maden şehitliğini ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Ali Karakus ve Soma Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nazım Öz ve dernek üyeleri katıldı.

Ziyarete katılan gaziler mezarların önünde ictimaya geçerek en rütbeli üyelerinin emri üzerine hayatını kaybeden madencileri asker selamıyla selamladı. Gaziler daha sonra bir ağızdan fatiha okudu tek tek mezarları ziyaret etti. Mezar ziyaretinde gaziler muharip gazi Hasan Şenlik'in oğlu Tayyip Şenlik'in kabrine ayrıca önem gösterdi. Soma Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nazım Öz, bütün madencilerin kendi evlatları olduğunu ve yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar da yaşanan olayın ardından Başkan Öz'ü aradığını belirterek tüm madenci yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA