Kavak Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Kavak Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiyesi ekiplerinin katıldığı hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangın alarmının ardından kısa zamanda itfaiye ekipleri yangını söndürerek kontrol altına aldı.
Bu sırada hastanenin ikinci katında mahsur kalan hasta, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile pencereden çıkartılarak kurtarıldı.
Tatbikatta yangında ilk müdahalenin önemine işaret eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Eğitmeni ve Ekip Amiri Seyit Ahmet Kaya, olası bir yangın esnasında yangın tüplerinin kullanımını uygulamalı olarak anlattı.
Tatbikatların faydalı olduğunu anlatan İtfaiye Grup Amiri Yavuz Durak, kurumlardan gelecek tatbikat taleplerine açık olduklarını belirterek, yangınla ilgili eğitim ve bilinçlenmenin önemli olduğunu hastane personeline anlattıklarını söyledi.

Hastane Müdürü Uğur Barış ise "lası bir yangına karşı hazırlıklı olabilmek amacıyla yangın tatbikatı düzenledik. Pek çoğumuz, yangın tüpü kullanımını bilmiyorduk. İtfaiye ekiplerinden, yangına ilk müdahale, hastaların tahliyesi ve yangın tüpünün kullanımı ile ilgili konularında bilgilendirildik. Gelecek için faydalı bir tatbikat oldu" dedi.

Kaynak: AA