Halkapınar'da Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Halkapınar'da açılışı gerçekleştirilen kitap fuarı öğrenci ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Halkapınar Kaymakamlığının ''Kitapla Buluşma Vakti'' projesi kapsamında düzenlenen Halkapınar Kitap Fuarı'nın açılışında konuşan Kaymakam Mehmet Kocabey, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşların ve yakınlarının acısını paylaştıklarını söyledi.

Kocabey, "İlçemizde ilk defa gerçekleştirilen kitap fuarında öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında, ekonomik olarak zor şartlara da sahip olsalar da kitap almak için bir kenara bir miktar para ayrılabileceğini öğretmek, kendi parası ile benim kitabım diyebileceği bir alışkanlık kazandırmak istedik'' dedi.

Kaymakam Kocabey, fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Fuar açılışı öncesinde ilçede düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet, tablet ve fotoğraf makinesi hediye edildi.
Fuar açılışı sonrası kitap stantlarını ilçedeki bütün okul öğrencilerinin yanı sıra Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ile çok sayıda vatandaş gezdi.
Yapılan çeşitli ikramların ardından açılış programı sona erdi. Fuarın iki gün boyunca ziyarete açık olduğu bildirildi.

Halkapınar Kitap Fuarı açılışı, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Cumhuriyet Baş Savcısı Serdal Yıldırım, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Taze, Ereğli ve Halkapınar'dan kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Kaynak: AA