Eller Gördes’ten Soma'ya Uzanıyor

Gördes’li çocuklar Soma’ya yardım toplamak için kolları sıvadı.

Eller Gördes’ten Soma'ya Uzanıyor
Çocukların bu davranışı görenleri duygulandırıyor.
Gördes Fatih İlkokulu 5. sınıf öğrencilerinden İrem Çakal ve Ceren Çiçek Soma’daki yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri için yardım topluyor. Kapı kapı dolaşarak yardım toplayan Çakal ve Çiçek mağdur ailelere az da olsa yardım edebilmenin sevincini yaşıyor.

Topladıkları yardımları bir sadaka kutusunda biriktiren çocuklar Gördes Belediye Başkanımı Muhammet Akyol’dan da yardım istedi. Elinden gelen yardımı yapacağını belirten Akyol, “Çocuklarımızın bu davranışı beni çok duygulandırdı. Bizim toplumumuz işte böyle yardım sever bir toplum. Bu yardımları çocuklarımızın düşünmesi gerçekten ğurur verici. Ben onlara elimden gelen yardımı yapacağım. Soma’da yaşanan felaketin üzüntüsünü içten yaşıyorlar. Bu kardeşlerimi bu davranışlarından dolayı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

“Babasını, abisini, dayısını, amcasını kaybeden Somalı kardeşlerimizin yerinde biz de olabilirdik. Onlara yardım toplayarak, yanlarında olduğumuzu ve yalnız olmadıklarını hissettirebileceğimizi düşünüyoruz.” diyen Çakal ve Çiçek, bütün resmi kurumları gezerek yardım topluyorlar. Toplanan yardımlar Kaymakamlık aracılığı ile bankada açılan yardım hesabına yatırılacak.
Kaynak: İHA