Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay Manisa’da

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Soma’da yaşanan faciayla ilgili olarak, “Bu şehitler bu memleketin şehitleri hepsini kalbimize gömdük.

Allah bir daha bu acıları yaşatmasın.” dedi.


Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Manisa’daki şubelerini ziyaret ederek gazete sahipleri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Soma’da yaşanan ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasında acılı ailelere taziye ziyaretinde bulunmak için Manisa’da bulunduğunu kaydeden Atalay, ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Manisa Basın İlan Kurumu İl Müdürü Kenan Tokgöz’ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Genel Müdür Atalay, “Soma’da yaşanan facia tarihimizin en büyük acılarından biri. Bu kadar duyarlı ve bu kadar hissedici olması herkesin bu acıyı sinesinde hissetmesinde sizlerinde rolü büyük. Bir basının etki alanı ne kadar fazlaysa o yöre için ve ülkemiz için o kadar önemli. Sadece yerel basını değil yerelde çalışan ulusal basınıda bu bölgeye göç etmesi ve orda yaşanan olayı ülkemize duyurması sebebiyle tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu vesile ile basın mensubu arkadaşlarımızında gizli kahramanlar olarak anılmasının gerektiğini düşünüyorum. Hakikatten memleketimizin güçlü basına ihtiyacı var. Yerel basınında burada şube açtıgımız günden bu yana gittikçe gelişme sağlamakta. Ben inanıyorum yarınlarda daha etkili olacaksınız. Burada sizin yakınınız var bizim yok gibi bir düşüncemiz yok. Allah rahmet eylesin burada her vefat eden kardeşimiz hepimizin kardeşi abisi. Bu şehitler bu memleketin şehitleri hepsini kalbimize gömdük allah bir daha bu acıları yaşatmasın.” dedi.

“KONUT SORUNUN ÇÖZMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Manisa’daki yerel basının sorun ve sıkıntıları hakkındada açıklamalarda bulunan Atalay, “Kamu ilanlarını büyütelim ama reklam ve satıştan da kazanan gazete olun. Kamu ilanları inşallah artarak en aza düşer temennisinde bulunuyoruz. Satışınızda bizden aldığınız ilanlardan daha fazla olsun. Zaman zaman denetimlerde sıkıntı yaşayan gazetelerimiz oldu ama bu denetimlerde ellerimizden geleni yaptık. İnşallah bundan sonra herşey yerel gazetelerimiz için daha güzel olacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı. Ziyarette basın mensuplarının konut sorunları ile ilgili sıkıntılarınada değinen Atalay, “Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da basın mensuplarımızın konut sorunları mevcut ama inşallah bu sorunu gidermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Biz TOKİ ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma çerçevesinde Manisa’da yapılacak dairelerden uygun ödeme şartları ile basın mensuplarımızı ev sahibi yapmayı düşünüyoruz. TOKİ’nin Manisa’ya geldiği gün bizim mutlaka müdürlerimiz aracılığı ile haberimiz olsun ki bizde bu girişimlerimizi en kısa sürede yaparak olumlu gelişmeler alalım.”dedi.

Kaynak: İHA