22. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Başladı

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen “Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi” 400 akademisyenin katılımıyla Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde Konya'da başladı.

22. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Başladı

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

400 BİLİM İNSANI 141 BİLDİRİYİ TARTIŞACAK
Programın açılış konuşmasını yapan SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, “Türkiye’de işletme alanında kurumsal ve geleneksel kongreler arasında saygın bir konuma sahip olan bu kongreye ve 22 yıldır devam eden bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Konya’da ilk kez gerçekleştirilen bu kongreye 355 bildiri başvurusu yapıldı ve bunların içinden 141 tanesi sunulacak. Bilgi ve sevgiyi harmanlamasını hedeflediğimiz bu kongrenin bir bilgi sağanağı altında geçmesini temenni ediyorum” dedi.

“YÖNETİM VE ORGANİZASYONA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK “

22 yıldır büyük bir sabır ve özveriyle düzenlenen bu kongrenin yönetim ve organizasyon alanına geniş bir yelpazede katkı sağlayacağını ifade eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Her geçen yıl gerek akademisyenlerin bu kongrelere ilgilerinin artması gerekse sunulan bildiri sayılarının artış göstermesi gösteriyor ki hem alan değerlendirmeleri, hem akademisyenlerin birbiriyle etkileşimleri hem de bu gelişmelere paralel olarak bilimsel bilginin üretilmesine yön vermesi açısından bu kongre önemli gösterge haline gelmiştir. Bu duygularla siz değerli akademisyenlerimizi Konya’da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR
Açılış konuşmalarının ardından plaket takdim törenine geçildi. Kongreye katkılarından ötürü SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt tarafından Konya Valisi Muammer Erol ve SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e plaket takdim edildi.

Plaket törenin ardından oturumlar başladı.

3 gün boyunca sürecek olan kongre kapsamında 400 bilim insanı İnsan Kaynakları ve Yönetimi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim ve Örgüt Teorisi ile Yönetim ve İşletmecilik Tarihi başta olmak üzere bir çok konuyu 141 bildiriyle masaya yatıracak.
Kaynak: İHA