22. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından, 22. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 400 akademisyenin buluştuğu kongrede üç gün boyunca "Yönetim ve Organizasyon" konusu ele alınacak.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, 22 yıldır büyük sabır ve özveriyle düzenlenen bu kongrenin, yönetim ve organizasyon alanına geniş yelpazede katkı sağlayacağını söyledi.

Farklı üniversitelerden akademisyenleri Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Gökbel, "Her geçen yıl gerek akademisyenlerin bu kongrelere ilgilerinin artması gerekse sunulan bildiri sayılarının artış göstermesi hem akademisyenlerin birbiriyle etkileşimleri hem de bu gelişmelere paralel olarak bilimsel bilginin üretilmesine yön vermesi açısından bu kongre önemli gösterge haline gelmiştir" dedi.

SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt ise kongrenin, Türkiye'de işletme alanında kurumsal ve geleneksel kongreler arasında saygın konuma sahip olduğunu dile getirdi.
Bu yıl 22'incisi düzenlenen bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade eden Öğüt, Konya'da ilk kez gerçekleştirilen kongreye 355 bildiri başvurusu yapıldığını, bunların içinden 141'inin sunulacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. Üç gün sürecek kongre kapsamında 400 bilim insanı İnsan Kaynakları ve Yönetimi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim ve Örgüt Teorisi ile Yönetim ve İşletmecilik Tarihi başta olmak üzere birçok konuyu 141 bildiriyle ele alacak.
Daha sonra Öğüt, kongreye katkılarından dolayı Konya Valisi Muammer Erol ve Gökbel'e plaket takdim etti.
Programa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA