Madenciler, Ak Partili Tanrıverdi’ye Tepki Gösterdi

Soma Adliyesi önünde facianın ardından dünden bu yana haklarının verilmesi için oturma eylemlerini sürdüren maden işçileri AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’ye tepki gösterdi.


Soma Kömür İşletmeleri’nde çalışan maden işçisi Eşref Yılmaz, Manisa mitingi esnasında Tanrıverdi’nin, “Madenci benim canım, madenci bizim insanımız, madenciye benim telefonum 24 saat açık’ dediğini ancak günlerdir maden işçilerinin acılarına ortak olmadığını ifade etti.

İşçi Yılmaz, “Onu da bekliyoruz günlerdir. Hüseyin Tanrıverdi Manisa mitingini düzenlediği zaman belki kazada ölen madencilerimiz de ona oy vermişti. Niye şimdi gelip de 301 acımıza, 301 yasımıza ortak olmuyor. Neden bize şimdi sahip çıkmıyor. Bugün arkadaşlarımız yanımızda yok, niye gelmiyor. O Niye şimdi gelip de konuşma yapmıyor” diye konuştu.

"KARDEŞLERİMİN BEKLENTİ VE HASRET DUYGULARINI ANLIYORUM"
AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise İHA'ya yaptığı açıklamada, olayın olduğu ilk günden bu yana Soma’da bulunduğunu ancak işçilerin sesi olmak için Meclisteki komisyon görüşmelerinde talepleri dile getirmek için Ankara’da olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz her zaman onlarla beraberiz. Hem insani olarak kendileriyle beraberim hem çalışma hayatından gelen birisi olarak hem de yörenin milletvekili olarak kendileriyle beraberim. Hiçbir zaman işçi arkadaşlarımızla olan dostluğumuzu kimse bozamaz. Biz birbirimizi kardeş olarak seviyoruz. Olayın vuku bulduğu Salı günü itibariyle anında olay mahallindeydim. Cumartesi günü son şehidimizin çıkarılmasına kadar onlarla beraber oldum. Pazar günü Soma’da özellikle kaldım ve şehitlerimizin eşleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunmak için ev ziyaretlerini yaptım. Eşleriyle çocuklarıyla tanışıp onların istek ve taleplerini aldım. Pazartesi günü döndüm. Salı gün grup toplantısı olduğu için Ankara’ya hareket ettim. Bugün de TBMM’de kazaya ilişkin araştırma komisyonu kurulması için önerge görüşmeleri için buradayım. Bu komisyonun kurulmasına ilişkin meclis kürsüsünden çalışanların hak ve menfaatlerin korunması için bir konuşma yaptım. Dolaysıyla salı gününden bu yana işçi kardeşlerimizin hem şehitlerin hem geride kalanların hem de şu anda çalışıyor olacaklar için ilgili bakanlarla sürekli temas halinde oldum. Ve bu görüşmelerimizle hukuki düzenlemelerin yapılması çalışmasında bulundum. Fiziken Soma’da olamamam kendileri arasında olmadığım anlamına gelmez. İşçi kardeşlerimin beklenti ve hasret duygularını anlıyorum. Ve en kısa zamanda kendileriyle beraber olacağım. Yarın da burada bakanlarımızla görüşecekler. Bizde kardeşlerimizin dile getirdikleri taleplerinin ve beklentilerinin takipçisi olacağız.”
Kaynak: İHA