Kendisini Askere Uğurlayan Madenci Arkadaşlarının Öldüğünü Duyunca Soma’ya Koştu

Soma’da maden işçisi olarak çalışan ve kısa bir süre önce yer altında omuz omuza çalıştığı arkadaşları tarafından vatani görevini yapmak üzere askere uğurlanan Akif Kaplan, acı haberle birlikte Soma’ya koştu.

Kendisini Askere Uğurlayan Madenci Arkadaşlarının Öldüğünü Duyunca Soma’ya Koştu
Birçok arkadaşının vefat ettiğini öğrenince ise dünyalar başına yıkıldı.
Facia haberini alır almaz, Marmaris’te ki birliğinden özel izinle ayrılarak 8 yıldır yer altında birlikte çalıştığı arkadaşlarını görmek için Soma’ya gelen Akif Kaplan, birkaç ay önce “Sağ salim git gel” diyerek kendisini askere uğurlayan madenci arkadaşlarının vefat etmesiyle, büyük üzüntü yaşadı.

Kırkağaç’ta ikamet eden Akif Kaplan, “Kısa bir süre önce bu şirkette bende çalışıyordum. İşi bırakıp vatani görevimi mi yerine getirmek için askere gittim. Patlama olayını duydum, ölen arkadaşlarımın ailelerinin acısını paylaşmak için geldim. Eğer kısa bir süre önce bu işi bırakıp askere gitmeseydim, bu olay benimde başıma gelebilirdi. Beraber bir lokma ekmeği paylaştığım çok arkadaşımı kaybettim. Bu insanlarla beraber omuz omuza çalıştık. Alın teri döktük. Sözün bittiği yerdeyiz, kelimelerle olanlar anlatılamıyor. Beni sağ salim dön diye askere uğurlayan madenci arkadaşlarım, omuz omuza çalıştığım arkadaşlarım, hayata gözlerini kapatmış. Çok üzgünüm. Üzüntümüz gerçekten çok büyük. 2 yıl maden bölümü okudum, bu saatten sonra başka bir meslek yapamam. Bu işi yapmaya mecburum ama daha iyi koşullarda olması lazım” dedi.

Kaynak: İHA