Altındağlı Çocuklar Soma İçin Ele Ele

Kağıttan yaptıkları baretlerle toplumsal duyarlılıklarını ortaya koyan Altındağlı çocuklar, “Dualarımız Soma’da” dedi.

Altındağlı Çocuklar Soma İçin Ele Ele

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Karapürçek Mahallesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’ne üye öğrenciler, Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden faciasına duyarsız kalmadı. Öğrenciler, Soma’da yaşamını yitiren maden işçileri unutmadıklarını düzenledikleri anma etkinlikleriyle gösterdi. Kendi hazırladıkları kağıt baretlerle temsili olarak maden işçilerini canlandıran çocukların hazırlıkları tam 3 gün sürdü. Altındağlı öğrenciler, kağıt baretlerin üzerine siyah çiçeklerden koyarak “Ulusumuzun başı sağ olsun” mesajı verdi.

SOMA İÇİN EL ELE VERDİLER
Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinden Ayşe Naz Aydın, yaşanan olay karşısında göz yaşlarına hakim olamadığını belirtti.

Soma’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Ayşe Naz, olayda hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diledi. Ayşe Naz, “Soma’da yaşanan olaya kayıtsız kalamazdık. Maden ocağında yaşamını yitiren işçilere ve ailelerine Altındağ’dan da bir destek var. Onlar bizim abilerimiz, amcalarımız. Belki yanlarında değiliz ama dualarımız onlarla” dedi.

Bir diğer öğrenci İrem Seçgül ise düzenledikleri Soma maden işçilerini anma etkinliklerinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesini “En acı spor bayramı” olarak yorumladı. Olayda birçok çocuğun babasız kaldığını hatırlatan İrem, şunları kaydetti:
“Altındağlı öğrenciler olarak Somalı kardeşlerimize kapımız her zaman açık. Tüm Türkiye, Soma için el ele vermeli. Gün birlik olma günü. Daha güçlü olmalıyız. Umarım bu son olur ve bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.”
Kaynak: İHA