Tandır Yaparak Ailesini Geçindiriyor

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan Gülpaşa Demir, çocuklarının eğitim masraflarını ve ev ihtiyaçlarını karşılamak tandır yapıyor.

Eşi Raşit Demir ile killi topraktan tandır yaparak ailesini geçindiren 5 çocuk annesi Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yıldır tandır yaptığını söyledi.

Yörede tandır yapma geleneğinin yaşatıldığını belirten Demir, tandır yapmayı aile büyüklerinden öğrendiğini ve bunu eşiyle birlikte sürdürdüğünü ifade etti.

Demir, "Eşim işsiz olduğu için tandır yaparak ailemizi geçindiriyoruz. Tandırdan başka bir gelirimiz yok. Bir sezonda 20 tandır yapabiliyoruz" dedi.

Tandır yapımında kullanılan toprağı Elmabudak ve Yerkaya köylerinin kırsal bölgelerinden getirdiklerini ifade eden Demir, toprağı önce elekten geçirdiklerini ve yoğurarak tandır haline getirdiklerini dile getirdi.
Kızının da tandır yapımında kendisine yardım ettiğini ifade eden Demir, "Kızımla 3 günde bir tandırı bitirebiliyoruz. Bir sezonda yaklaşık 20 tandır yapıyoruz. Çevre illerden gelen köylülere bu tandırları 350 liraya satıyoruz. Tandırdan elde ettiğimiz parayla evimizin ve çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA