Jandarma’dan Bilgilendirme Semineri

Jandarma, kayıp ve kaçırılma olaylarının yaşanmadan önlemek amacıyla hem çocukları, hem aileleri, hem de toplumu bilinçlendirme kapsamında çalışmalara başladı.

Jandarma’dan Bilgilendirme Semineri

Konya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ve Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik timleri tarafından, Akkise Çok Programlı Lisesi ile Ortakaraören Lisesi öğrencilerine yönelik çocukların kaçırılması ve kaybolmalarında alınabilecek önlemler ve dikkat edecekleri hususlar konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde, son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan ve ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz eden çocukların kaybolması ve kaçırılmasında Jandarma tarafından alınan tedbirler ile çocukların ve ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı. Ayrıca Jandarma Trafik timleri tarafından yaz aylarının gelmesiyle artan trafik nedeniyle özellikle genç motosiklet sürücülerinin kasksız motosiklet kullanmamaları konusunda bilgiler verildi.

Seminerlerde ailelere ayrıca Jandarma sorumluluk bölgesinde kayıp ve kaçırılan çocukların bulunarak ailelerine teslim edilmesi kapsamında özel ekipler tarafından faaliyetlerin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.
Kaynak: İHA