Havza'da Muhtar ve Din Görevlilerine 'Artık Engel Kalmadı' Semineri

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Artık Engel Kalmadı" Projesi kapsamında din görevlileri ve muhtarlara seminer verildi.

Havza Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminerin ilk bölümünde din görevlilerine, öğleden sonra ise mahalle muhtarlarına Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bölümü Proje Koordinatörü Osman İner ve Eğitmen Mustafa Genç tarafından engelli hakları konularında bilgi verildi.

Engelli vatandaşların projeden yararlanmasını sağlamak için onlara yakın din görevlileri ve muhtarların yardımına ihtiyaç duyduklarını belirten İner, şunları kaydetti:
"Engellilerimiz için son yıllarda engellilerin yaşamlarını mali ve sosyal alanlarda kolaylaştırıcı pek çok imkanlar tanındı. Ancak ne var ki yapılan araştırmalarda engelli vatandaşlarımız ve yakınlarının bu haklarını bilmedikleri anlaşılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız projede engelli vatandaşlarımıza, onlara yakın olacağını düşündüğümüz muhtarlar ve din görevlilerimiz aracılığı ile ulaşmayı planladık. Engelliler hakkında sizlere dağıtılan kitapçık ve broşürleri incelemeniz ile engellilerimize yardımcı olacağınıza inanıyorum."
İner, Samsun'un tüm ilçelerinde seminerlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Genç ise projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan projeye Diyanet İşleri Başkanlığı, Karadeniz Eğitim Derneği, Samsun Diyanet Mensupları Derneği ile Köy Eğitim Ziraat ve Yardımlaşma Derneği'nin destek verdiğini belirtti.

Kaynak: AA