Bursa'da '1864 Kafkas Sürgünü' Anma Programları İptal Edildi

Bursa'da faaliyet gösteren Abhaz Kültür Derneği, Çerkes Kültür Derneği, Dağıstan Kültür ve Dostluk Kulübü tarafından Kafkas sürgünün 150'nci yılı dolayısıyla 21 Mayıs'ta yapılması planlanan yürüyüş ve anma etkinlikleri, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Sağım, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa'da yaşayan Kuzey Kafkasya kökenli vatandaşlar olarak her yıl 21 Mayıs'ta "1864 Kafkas Sürgünü" anma programları düzenlediklerini hatırlattı.
Sağım, bu yıl söz konusu etkinlikleri, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.
- "Güney Marmara Çerkes Şöleni" de yapılmayacak
Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut ise 7 Haziran'da gerçekleştirmeyi planladıkları "Güney Marmara Çerkes Şöleni"ni, maden faciası dolayısıyla iptal ettiklerini belirtti.

Faciada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar dileyen Turgut, "Güney Marmara Çerkes Bölge Dernekleri istişare toplantısında aldığımız karar gereği, her yıl düzenli olarak yaptığımız ve bu yıl da 7 Haziran'da Mustafakemalpaşa ilçesi Karaorman Mahallesi'nde gerçekleştirmeyi planladığımız 'Güney Marmara Çerkes Şöleni'ni, Soma'da yaşanan elim kazadan dolayı iptal etmiş bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA