Antalya Çiçek Açacak

Bu sene 10'uncusu düzenlenecek Antalya Çiçek Festivali, 23 ve 24 Mayıs 2014 tarihlerinde EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali olarak yapılacak.

Festival Düzenleme Komitesi ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın Türkiye kesme çiçek üretiminin yüzde 65'ini, kesme çiçek ihracatının da yüzde 85'ini gerçekleştirdiğini, Çiçek Festivali ile de bu potansiyelin "taçlandırıldığını" kaydetti.

Bağdatlıoğlu, 10 yıl önce amatör ruhla başlatılan Çiçek Festivali'nin profesyonel hale geldiğini, festivalin ulusal ve uluslararası arenaya da taşındığını bildirdi. "Çiçek ve çocuk" temalı EXPO 2016 için de Çiçek Festivali'nin iyi bir altyapı olduğunu ifade eden Bağdatlıoğlu, açıklamasında, "23 ve 24 Mayıs'ta Antalya çiçek kent olacak, herkesi festivalimize bekliyoruz" ifadesini kullandı.
- 2 milyon dal çiçek
Kortej geçişiyle başlayacak festivalde yaklaşık 2 milyon dal çiçek kullanılacak. Yerli ve yabancı misafirlerinin ağırlanacağı festivalde çocuklar çiçek ekimi yapacak ve çek süslemelerine katılacak. Festival, ikebana (Japonya'nın geleneksel çiçek düzenleme sanatı) ve sahne gösterileriyle devam edecek.
Kaynak: AA