Testereyle cesedi 3'e böldükten sonra...

İstanbul'da bir evde çıkan yangın sonrasında yapılan incelemede cesedi bulunan işadamı Şenel Akalp'ın, eski çalışanı Savaş T. tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı.

Testereyle cesedi 3'e böldükten sonra...
Savaş T.'nin cesetten kurtulmak için önce testere ile parçalara ayırdığı sonra da cesedi yaktığı belirlenirken, ifadesine başvurulan arkadaşlarının Savaş T. için, “kalbi gibi temiz yüzlü bir çocuktur kimseyi incitmez'' dediği öğrenildi.

Avcılar’da meydana gelen korkunç cinayetin sırrını bir evde çıkan yangın ortaya çıkarttı. Ailesi tarafından kayıp olduğu belirtilen Şenel Akalp için Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı. Soruşturma sürerken, 27 Nisan'da Avcılar'da bir evde çıkan yangında evin salonunda başı ve kolları kesilmiş bir erkek cesedi bulundu. Polis ilk etapta evin sahibi Savaş T.'nin olduğunu düşünürken, Savaş T.'nin hayatta olduğu bilgisine ulaştı. Savaş T.'yi bulmak için soruşturma başlatılırken kafası ve kolları kesilen ceset üzerinde yapılan incelemede, cesedin kayıp olan işadamı Akalp'e ait olduğu tespit edildi. Savaş T.’nin yanında bulunan iki arkadaşı ile birlikte Bursa’ya kaçtığını belirleyen polis Kestel ilçesinde bir bağevinde Savaş T. ile yanında bulunan Niyazi T. ve Yusuf T. 'yi gözaltına aldı. Sedat Ç., Hüseyin S. İle Aslan E. de İstanbul’da yakalandı.

Testere ile kesmiş

Cinayeti itiraf eden Savaş T., "Askere gidince işten ayrıldım. Ancak arkadaşlığımız devam etti. Olay gecesi beni arayarak evime gelmek istediğini söyledi. Birlikte oturup içki içerken aramızda tartışma çıktı. Bana küfür edince yumruklaşmaya başladık. Bu sırada elime geçirdiğim bıçakla onu öldürdüm" dedi. Cesedi ortadan kaldırmak için plan yaptığını anlatan Savaş T., "Nalbura giderek önce bir testere ile 3 bıçak aldım. Cesedi salonda yere yatırıp önce başını kestim. Daha sonra önce bileğinden ellerini daha sonra omuz hizasından kollarını kestim. Ancak bu iş çok zor oluyordu. Kesme işlemi sırasında defalarca kustum. Kestiklerimi birer torbaya koyarak Küçükçekmece gölü kıyısında otların arasına gömdüm. Geri kalan kısmını kesemeyeceğimi anlayınca üzerine benzin dökerek yaktım" diye anlattı.

Parçaları bulundu


Savaş T.'nin itirafı üzerine polis arama yaparak Akalp'ın kesilen başı, kolları ve elleri birer torbaya konulmuş olarak Küçükçekmece gölü kıyısında otların arasında gömülmüş olarak bulundu. Öte yandan Savaş T.’nin olayda kullandığı kanlı testere ve 5 bıçak ise olayın meydana geldiği yerin apartman boşluğuna atılmış olarak ele geçirildi. Testere ve bıçakların kriminal polis laboratuarında incelemesinin sürdüğü öğrenildi.