Akseki Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Akseki Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal başkanlığında toplandı.

Toplantıda belediyenin 2013 yılındaki giderinin 3 milyon 527 bin 53 lira, gelirinin ise 3 milyon 84 bin 639 lira olduğu tespit edildi. 2013 yılı kesin hesabı, oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin norm kadrosunun da görüşüldüğü toplantıda, eksik kadrolara personel alınması kararlaştırıldı. Beş kişilik bütçe kesin hesap komisyonuna, AK Parti'den Mustafa Eroğlu, Tuğba Çalışkan Kurt, Kazım Kara, CHP'den Erdoğan Erdoğan ve MHP'den Mehmet Ali Erdoğan seçildi.
Zabıta memurlarının fazla mesaileri ise 195 liradan 220 liraya yükseltildi. Sendikalarla işçi sözleşmesi yapılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal'a yetki verildi.

Hayırseverler tarafından yapılacak ilk ve ortaokul inşaat alanında belediyeye ait yaklaşık 30 dönümlük arsanın okul alanına devredilmesi kararlaştırıldı.
Akseki'nin su sorununun da ele alındığı toplantıda, Göktepe Yaylası'ndan saniyede yaklaşık 5 litre su geldiği, ileriki günlerde su sorununun artabileceği belirtildi. Belediye meclis üyeleri, daha önce Süleymaniye Mahallesi'nde açılan su kuyusundan Akseki'ye gelecek, saniyede 25 litre suyun hazırlanan projesinin bir an önce ihaleye çıkmasını istedi.
Kaynak: AA