Milas Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı İhalesi

Milas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetince düzenlenen toplantıda konuşan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, 1996'da yapım çalışmaları başlatılan Milas Organize Sanayi Bölgesi'nde (Milas OSB) altyapı ihalesinin önümüzdeki aylarda tamamlanarak, üst yapı çalışmalarına geçileceğini kaydetti.

Gürel, Muğla'nın ilk organize sanayi bölgesinin Milas'ta yapılacağını ancak çeşitli sorunlar nedeniyle bugüne kadar tamamlanamadığına işaret ederek; "411 dönümü imarlı OSB arazisinde 73 parseli inşaat alanı olarak ayırdık. 5 farklı sektörde faaliyet gösteren firmaların yer almasını planlıyoruz. Şimdiye kadar 87 ön talep alındı. Altyapı ihalesinin ardından organize sanayi bölgesi kısa sürede faaliyete başlayacak. Burada yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edilmesini bekliyoruz" dedi.

Toplantıya katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ihaleye çıkılacağını bildirmesiyle ilçe adına tarihi bir gün yaşandığını anlatarak, "Bizim Milas'taki OSB'yi tamamlamamız Muğla genelindeki diğer yatırımların da önünü açacak. Bazı düzenlemeler gereği il genelinde yapımına başlanan bir OSB tamamlandığı zaman bir diğeri yapılabiliyor. Altyapıyı tamamlamamızın ardından müteşebbis heyetinin sorumluluğu bitiyor. Çok kısa sürede Milas OSB'nin tamamlanacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de parselasyonu tamamlanan 79 arsaya karşılık 87 başvurunun, yapım aşamasında olan bir OSB için önemli olduğunu kaydederek; "Bölgemize gelecek yatırımcı firmalarla görüşmelere başladık. Organize Sanayi Bölgemizde entegre tesis, gıda, tekstil ve inşaat firmalarının yer almasını planlıyoruz. Altyapı tamamlandıktan sonra firmalarla yapacağımız sözleşmeye göre, 2 yıl içinde inşaata başlanacak ve 5 yılda fabrikalar tamamlanacak. Bölgemize ciddi anlamda girdi yaratacak bu projeyi önemsiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA