Gönüllü Öğrencilerin Örnek Hareketi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler köy okuluna kalorifer döşedi.

Gönüllü Öğrencilerin Örnek Hareketi
Öğretmenlerinin öncülüğünde bir araya gelen 23 tesisat bölümü öğrencisi, ilçeye bağlı Şarköy’de ana sınıfına kalorifer döşedi.
İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Şarköy’de, ilkokulun ana sınıfı ve yemekhane bölümüne, gönüllü öğrenciler tarafından kalorifer sistemi kuruldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sağladığı malzemeyi değerlendiren 23 öğrenci, imeceyle 2 günde kalorifer sistemini tamamladı. Öğrencilere teşekkür eden Şarköy İlkokulu Müdürü İsmail Muştu, “Okulumuz eski binasında kalorifer olmadığı için çok verimli kullanılamıyordu. Ana sınıfı ve yemekhane olarak kullandığımız bu alana milli eğitim müdürlüğümüz imkanlarıyla Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle beraberce kalorifer döşüyoruz. İnşallah, önümüzdeki yıldan itibaren bu binayı daha verimli kullanacağız. Öğrencilerimiz yemek yerken artık üşümeyecekler. Laboratuarlarımızı da daha verimli bir şekilde kullanacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kalorifer yapımında çalışan öğrencilerden Haldun Aygün, “Çocuklar üşümesin diye bunu yapıyoruz. Biz okulumuzda bunun için okuyoruz. Böyle bir gönüllülükle yapalım dedik. Bunun üzerine çalışıyoruz. Şu anda işimiz güzel bir şekilde devam ediyor” dedi.

Sedat Mutlu da, “Biz işimizi severek yapıyoruz. Burhaniye Endüstri Meslek Lisesi tesisat bölümünden geldik. Şarköy İlköğretim Okulu’nda ana sınıfında kalorifer tesisatı yapıyoruz. Çocukların üşümemesi için işimizi severek yapıyoruz” dedi.

Oğuzhan Norman, “Endüstri Meslek Lisesinden geldik. Şarköy’ün işini yapıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Kalorifer peteklerini takıyoruz şu anda. Yarın boruları yapacağız. Kazandan gelen boruları takacağız” dedi.

Kaynak: İHA