Dikili’de Buruk 19 Mayıs

Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden madencilerimizin acısı nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Dikili'de de buruk bir törenle gerçekleşti.

Dikili’de Buruk 19 Mayıs

Manisa Soma'da meydana gelen ve yüzlerce madencinin ölümüyle sonuçlanan felaket nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapılacak kutlamaların iptal edilmesinin ardından, Dikili'de resmi tören yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleştirilen törene, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, CHP Dikili İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Demokratik Kitle Örgütleri Temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

“ACI VE HÜZÜN BİR ARADA”
Soma'da meydana gelen felakette yüzlerce madencinin ölümüyle sonuçlanan olayın kendilerini ve tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Soma’da yaşanan maden faciasında kaybettiğimiz canlarımızın acısıyla Türk Ulusu'nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsuna çıkışının 95. Yıldönümünde büyük bir acıyı ve hüznü kalplerimizde yaşıyoruz" dedi.

19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık, özgürlük ve var olma mücadelesinin meşalesini yaktığı, tarihin akışına yön veren sürecin başlangıç tarihi olduğunu ifade eden Başkan Tosun, "Bugün, Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. Bugün, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 95. yıldönümüdür" diye konuştu.

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ
Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, sevenlerine, kederli ailelerine, yüreği Soma’dan yana atan tüm dostlara sabır ve baş sağlığı dilediğini belirten Başkan Tosun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor; tüm vatandaşlarımı en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Kaynak: İHA