Burhaniye’de Kız Öğrenciler İçin Kermes

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 3 bayanın öncülüğünde düzenlenen kermesin geliri, ihtiyaç sahibi kız öğrencilere eğitim olacak.

Burhaniye’de Kız Öğrenciler İçin Kermes
Aysel Özmen, Leyla Çoban ve Münevver Demirtaş’a çok sayıda bayan ve esnaflar da destek oldu.
İlçenin Aliçetinkaya caddesindeki boş bir işyerinde düzenlenen kermeste, çeşitli el örgüleriyle giyecekler, yiyecekler ve çeşitli mutfak eşyaları yer aldı. Çok sayıda bayan da, alış veriş yaparak katkıda bulundu. Kermesin bir yıllık emeğin ürün olduğu açıklandı. Alış veriş için geldiğini anlatan Seçil Yalçın, “Burhaniye’mizde ev hanımları böyle güzel bir açılışta bulundular. Biz de onlara katkıda bulunuyoruz. Bütün Burhaniye’ye destek olmak istiyoruz. Burada her şey ucuz .İstediğinizi bulabilirsiniz” dedi.

Nurcan Dombaycıoğlu da, “Burada kermes olduğunu gördük. Hanımlar çok güzel ucuz her şeyler hazırlamışlar. El emeği göz nuru, yiyecek, içecek, örgüler. Ben de bir hediye aldım torunum için. Bütün hanımlar gelsin buyursun. Fiyatları çok uygun. Bütün herkes katkı sağlasın” dedi.

Kermesi 3 arkadaş birlikte açıktalarını anlatan Aysel Özmen, “Biz ev hanımları olarak 3 tane arkadaş bir arada açtık. Ama buraya çok kişinin emeği geçti. Evlerde bütün 100 tane abla belki bir kekle, sarmayla, pastayla destek oldu. Elişi yapanlar elişiyle destek oldu. Burhaniye için biz boş duran insanlar için büyük kazanım. Çalışanların zaten katkıları oluyor. Eğitim adına bunu yapıyoruz. Niçin eğitim önemli. Biz, eğitim derecesi iyi olan öksüz kız çocuklarına yardım için bunu yapıyoruz. Eğitim çok önemli. Anne, bilhassa kız çocukları çok önemli. Çünkü erkekleri de anneler yetiştirdiği için eğitime destek için bunu yapıyoruz. Türkiye’nin kalkınması için de eğitim çok önemli. O yüzden ev hanımları boş durmayalım. Bir şeyler yapalım dedik. Yöre olarak da çok zengin bir yöre. Zeytini, yağı ve yöresel yemekleriyle. Arkadaşlarımız da katkıda bulundu. Burhaniyelilerin daha çok böyle çalışmalar yapmasını istiyorum” dedi.

Emeği geçen Leyla Çoban da, “Bu kermes de amaç arkadaşımın dediği gibi eğitim. 10-15 e yakın kız öğrenci sayısı var bu gelirden yararlandırdığımız İnşallah, daha kalabalık daha çeşidi bol olan kermeslere hazırlanıyoruz. Bu bizim aşkımızı ve şevkimizi artırıyor. Elhamdülillah, talep de çok güzel. Ev hanımlarına şiddetle tavsiye ederim. Burhaniye küçük yer. Ancak, böyle şeyler renk katıyor” dedi.

Kaynak: İHA